Hae
Karla Kivimäki

Minireissu Córdobaan: mitä tehdä ja nähdä

Oltiin äitini ja esikoiseni kanssa viime viikolla yhden yön reissulla Córdobassa. Eräs tuttavaperheemme Suomesta on vähänaikaa sitten muuttanut sinne ja oltiin sovittu lokakuun lopulle treffit siellä. Viime Córdoban reissustani olikin vain vähän reilu vuosi aikaa joten kaupunki oli vielä aika hyvin muistissa. 

Ensimmäiselle päivälle meille sattui hieman harmaa ja sateinen keli, sai olla kyllä lämpimästi vaatetta päällä. Tuo nyt ei sinänsä kyllä haitannut, onhan tässä saatukkin jo niin kauan nauttia aurinkoisista keleistä. Toki aina kaikki näyttää hieman kauniimmalta aurinkoisella säällä, mutta onneksi seuraavana päivänä saatiin nauttia siitäkin. 
Ei kierrelty sen kummemmin mitään nähtävyyksiä tälläkertaa. Vanhaa kaupunkia pörrättiin eestaas ja käytiin me ihan uudemmakin keskustan puolella. Vanhassa kaupungissa sijaitsee muunmuassa Córdoban katedraali-moskeija eli La Mezquita jota tällä kertaa käytiin katsomassa vain ulkoapäin. Olen kuitenkin nähnyt katedraalin jo sisältä joten tällä kertaa ei ollut siihen tarvetta, suosittelen kuitenkin ensikertalaisia käymään myös siellä sisällä. 

Toinen juttu mitä tällä kertaa ei tehty mutta viimeksi kyllä käytiin katsomassa on Córdoba Ecuestre eli Andalacialaisten hevosten show. Kyseessä on siis niinsanottu tanssiesitys jossa flamencotanssijat ja hevoset yhdessä esittelevät taitojaan. Suosittelen kyllä kaikille, mutta ihan pienimmille lapsille meteli on kyllä todella kova. Meidän tyttö oli tuolloin puolivuotias ja jouduimme lähtemään kesken esityksen pois. Kerkesimme kuitenkin nähdä noin puolet esityskestä ja uskon että loppua kohden esitys olisi vain parantunut. Olen aikasemmin nähnyt samantyylisen esitylsen Jerezissä jossa esiintymis areena oli vielä suurempi. Oli se sitten Córdobassa taikka Jerezissä, suosittelen kaikille tätä kokemusta! 
Ruoka Córdobassa on yleensä hyvää ja halpaa. Kävimme syömässä pariin otteeseen ja ensimmäinen ravintola oli nimeltään Taberna Luque. Tuossa ravintolassa olisin halunnut käydä jo silloin vuosi sitten mutta silloin se oli täynnä. Ravintolalla oli hyvät arvostelut ja listalla oli hyvin tyypillistä Córdobalaista ruokaa. Ruoka oli kyllä hyvää, mutta ehkä kuitenkin petyin hieman. Minulla taisi olla odotukset liian korkealla ja listalla ei sitten ollutkaan ihan niin hyviä vaihtoehtoja. Söin oikein tyypillisen Córdobalaisen aterian nimeltään Flamenquin. Se on siis selainen uppopaistettu possunfileestä kääritty pötkö jonka sisälla on vielä serranonkinkkua. Äitini tilasi kania ja se oli kuulemma todella hyvää eikä lainkaan kuivaa niinkuin kani monesti tuppaa olemaan. Jälkiruuaksi tilattiin usemapaa eri sorttia ja niistä voittajaksi osottautui uunissa paistettu juustokakku jossa oli päällä kerros munavanukasta. 
Illalla käytiin vielä syömässä toisessa ravintolassa, Casa Pepe de la Juderia, mutta se ei ollut mikään kovin kummoinen paikka. Ravintola näytti kivalta ja viihtyisältä ja lista lupaavalta, mutta loppujen lopuksi ruoka oli aika keskinkertaista. Ei missään nimessä kuitenkaan pahaakaan mutta ei mitään makuhermoja hivelevääkään. 

Vanhakaupunki La Juderia on kyllä todella söpö ja kaunis, mutta myös aika täynnä turisteja ja turistikrääsää myyviä pikkukauppoja. Alue on myös pieni ja hyvinkin nopeasti nähty, mutta viihtyisä. Jos siis haluat istahtaa vaikka johonkin kahvilaan lasilliselle on nuo la Juderian kujat siihen oikein sopiva paikka. 
Käytiin myös Victorian kauppahallilla eli  Mercado Victoria joka on siis tälläinen eri ruokakojuista koostuva kauppahalli. On tyypillistä espanjalaista ruokaa kuin kiinalaista taikka arabialaista, lihaa taikka kalaa ja tapaksia. Ideana on siis että voit maistella eri ruokia ja vaikkapa nauttia lasillisen viiniä ystävien kanssa kuulumisia vaihtaen. Ihan viihtyisä paikka ja juurikin tuollaiseen lasillisella käymiseen oikein sopiva mesta. 
Meidän apartamento sijaisti sellaisella alueella kun Los Patios de Córdoba. Ihanilla pikkukujilla oli ovia auki mitä kauneimmille patioille joita ihmiset saivat käydä ihastelemassa. Kävin kurkkaamassa yhden näista ja voi herranjestas miten joku saakin kukat kukoistamaan niin. Itsellä kun ei meinaa pysyä elossa mikään muu kasvi kuin rahapuu, haha. 

Kaikenkaikkiaan Córdoba on kyllä ihana paikka. Ei mikään kauhean iso kaupunki ja näoin toiskertalaisena muistin aika hyvin missä oli mitäkin eikä eksytty kertaakaan. Muuten sitten pari kommellusta meille sattuikin mittä niistä sitten toisella kertaa. Onko teistä joku käynyt Córdobassa ja olisiko jotain hyviä vinkkejä missä käydä taikka syödä seuraavalle kerralle? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *