Hae
Karla Kivimäki

Kerhoilua Fuengirolassa ja kampaamokäynti Mijas Pueblossa

Onpas ihana viikko takana. Paljon kivoja ja uusia juttuja tapahtunut. Myös yksi tai oikeestaan kaksikin uutta tuttavuutta on mahtunut tähän viikkoon! Alkuviikosta ei ollu mitään sen ihmeellismpää tapahtumaa kuin tiistain ultra, mutta loppuviikko onkin ollut varsin menorikas.

Aloitetaan nyt torstaista, jolloin vietettiin puolipäivää Mijas Pueblossa. Bongattiin Tarja Turusen Instagramista sellainen kampaamo kun Mijas Natural johon oltiin sitten äitin kanssa varattu ajat hiusten leikkuisiin. Tuo kampaamo-kauneushoitola on siis suomalaisomisteinen, mutta henkilökuntaa oli eri maista. Palvelu oli erinomaista ja ammattitaitoista, eikä mulla kyllä tule ihan heti mieleen hienompaa kampaamoa jossa olisin ollut. Paikka oli sisustettu klassisen tyylikkäästi ja oikein hyvällä maulla. Vähän siinä kerettiin jo ajatella että kuinkakohan paljon lysti tulee oikein maksamaan, mutta loppujen lopuksi hinnat oli ihan kohtuulliset. Voin siis suositella oikein lämpimästi paikkaa, hiukset tuli hyvin leikattua ja kulmat nätisti kestovärjättyä. Jos joku pikku miinus pitäisi sanoa, niin sivutuotteiden myynti oli ehkä hieman agressiivista. Siihenkin kuitenkin kun vähän asennoituu jo valmiiksi että en osta mitään niin ihan hyvin sen sai ohitettua. Kampaamotuotteista kun on ihan hullua maksaa kalliita hintoja hoitoloissa kun esim. Primorista saa todella edullisesti kosmetiikka ja kampaamotuotteita täällä Espanjassa. 

         
Mijas Pueblo oli ihanan positiivinen yllätys! En tajua miten olikin jäänyt tämä paikka täysin kokematta. Pakko päästä pian uudelleen paremalla ajalla.
Perjantaina sitten meillä olikin treffit ihanan Ida Adelian kanssa. Hän oli mulle edellisenä päivänä laittanut viestiä, jos mentäisiin yhdessä Fuengirolassa perjantaisin järjestettävään Suomalaiseen perhekerhoon pikkuneitien kanssa. Kyseessä olikin itseasiassa ensimmäinen kerta kun tavattiin kunnolla, sekä tämä oli myös minun ensimmäinen kerta tuolla perhekerholla. Tuo parituntinen meni ohi kyllä niin hujauksessa, juttua riitti meillä äideillä vaikka millä mitalla ja tytöt saivat leikkiä rauhassa. 
Tekee myös hyvää meidän pikkuneidille kuulla suomenkieltä muuallakin kuin minulta tai isovanhemmilta. Neidillä tulee selkeästi helpommin Espanjankielisiä sanoja, mikä on tietty normaalia ja näin olin vähän aavistellutkin tapahtuvan. Haluan kuitenkin yrittää vahvistaa myös hänen suomenkielen taitoaan ja nyt ollaankin laitettu lastenohjelmia jne. aina vain Suomeksi. En halua ottaa liikaa stressiäkään kaksikielisyydestä, mutta rehellisyyden nimissä täytyy myöntää että välillä jopa hieman harmittaa kun sieltä tuleekin ”mami” äidin sijaan. Hän kyllä osaa sanoa myös äiti, mutta nyt viimepäivinä tuo äitiä tarkoittava sana on  ollut sellainen äidin ja mamin välimaasto eli ”ämmi”. 

Tänään lauantaina ajeltiinkin koko perheen voimin heti uudelleen Fuengirolaan. Eilen perhekerhossa saatiin tietää lauantaina järjestettävästä perhetapahtumasta johon myös Ida Adelia perheineen oli menossa, joten ajattelin että tuollainen tapahtuma voisi olla hauskaa yhteistä tekemistä perheiden kesken. Tapahtuma oli kuitenkin ehkä hieman isommille lapsille, vaikka oli siellä kyllä perheen pienimmillekkin leikkinurkkaus, jossa me suurin osa ajasta viihdyttiinkin. Tapahtuma ei ehkä ihan parhaalla mahdollisella tavalla ollut järjestetty ja kahviossa myytävät mokkapalat olivat naurettavan pieniä puolikkaita, mutta oli meillä silti ihan kivaa. Tapahtuma oli myös maksuton ja lapsille ruokatarjoilut olivat maksuttomia. Nähtiin myös ihana Gia perheineen, olinkin häntä seuraillut jo Instagramissa ja heidän blogiaan lukenut. Juttua riitti kanssa ja mulle tulikin siinä pikku hinku päästä joskus La Riojan alueelle viinireissulle kun Gia heidän kokemuksistaan kertoili.
Ei muuten olla aikaisemmin oikeastaan taidettu edes käydä missään Suomalaisten järjestämissä tapahtumissa, nyt tulikin sitten oikein parina peräkkäisenä päivänä käytyä. Mikäs siinä tosin kun seura on hyvää ja tekee tosian hyvää tytöllekkin muiden lasten seura. Ajattelin myös ottaa tavaksi käydä tuolla perjantaisin järjestettävässä perhekerhossa. Ihan joka perjantai ei viitsi Fuengirolaan asti ajella, mutta aina silloin tällöin.

   
Tapahtuman jälkeen poikettiin nopea (ja turha) visiitti ostoskeskus Miramariin ja siitä sitten nokka takaisin kohti Marbellaa. Mentiinkin suoraan mun vanhempien luokse syömään äitini valmistamaa kanipaellaa, joka oli muuten superhyvää! Tehtiin paella vielä ulkona patiolla joka tuo aina oman fiiliksensä touhuun. Oikein loistava ruoka siis tänään ja kaikinpuolin hyvä päivä. Tällä mamilla on oikein hyvä ja onnellinen fiilis tästä viikosta. 
Tänään myös tuli tasan 33 raskausviikkoa täyteen, joten enään ihan max 7 viikkoa ja muutama päivä jäljellä. Ultrassa kun juteltiin lääkärin kanssa tulevasta synnytyksestä ja hän sanoi että 40+4 tai 40+5 asti voidaan odotella spontaania luonnollista synnytystä mutta jossei siihen mennessä ala tulla itsestään niin sitten suunniteltu sektio. Käynnistykseen kun en enään uudelleen halua eikä tuossa meidän sairaalassa anneta aikaisempien sektiolla synnyttäneiden venytellä pidemmälle.
Mutta nyt, buenas noches.

2 kommenttia

  1. Anna POP kirjoitti:

    Käytiin viime viikolla postauksesi innoittamana iltakävelyllä Mijas pueblossa, koska vaikka asuu kivenheiton päässä niin tottakai viime kerrasta oli kulunut ties kuinka kauan. Ja oli niin kiva visiitti, että pitäisi taas aktivoitua hieman kyläilemään viereisissä kylissä pitkästä aikaa, varsinkin nyt kun on jouluvaloa ja -markkinaa.

  2. Karla K. kirjoitti:

    Ihana kuulla että postaukseni on saanut jonkun muunkin innostumaan käymään siellä! Haluaisin itsekkin uudelleen vielä paremmalla ajalla. Täällä on kyllä parasta just tuo kun voi käydä kaikissa ihanissa pikkukylissä ja niitähän täällä riittää. Me kun asutaan tässä Rondantien ihan alussa niin tulee käytyä paljon myös tuolla Rondan suunnalla eri pikkukylissä. 🙂 Haluaisin myös ihan Malagaan katsomaan jouluvaloja, olen kyllä kerran käynyt siellä jouluvalojen aikaan, mutta siitä on jo useampi vuosi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *