Hae
Karla Kivimäki

Arkea Espanjassa – Meidän viikko

Millaista meidän arki on täällä Espanjassa? Arki on arkea missä vain, mutta onhan se toki täällä hieman erilaista kuin esimerkiksi Suomessa. Kuitenkin, yhtälailla ne arjen perusaskareet pitää hoitaa.
Ihanan Idan kanssa.
Maanantaina oli kyllä oikeen maanantaifiilis, aamusta vettä satoi ja kämppä oli kuin pommin jäljiltä. Sain kuitenkin kerättyä itseni (ja kaikki levällään olevat lelut ja dvd:t) ja lähdettyä kauppaan. Lounaaksi meillä olikin tortilla de patata eli Espanjalaista perunamunakasta ja lisäksi vuohenjuustosalaattia. Sain maanantaina myös mukavan yhteydenoton, kun minua pyydettiin haastateltavaksi Olé-lehteen Minun Barrioni juttusarjaan kertomaan hieman elämästä täällä Marbellassa. 
Tiistaina mulla olikin ultra heti aamusta. Ultrassa kaikki hyvin, painoarvio poitsulle oli 2600g sillä hetkellä (36+3). Ei mikään kauheen iso tapaus siis ainakaan. Ultran jälkeen sitten vielä kiireenvilkkaa lihakaupan kautta kotiin tekemään lasagnea. Ostan täällä muuten aina jauhelihan (ja yleensä muutkin lihat) ihan lihakaupasta erikseen. Kanan kyllä ostan ihan Mercadonasta muiden ostosten kanssa.  
Ruuan jälkeen sainkin aika kiireenvilkkaan pukeutua ja lähteä kohti Fuengirolaa, sillä olin sopinut yhdet kahvittelutreffit, sekä myöhemmin oltiin sovittu Ida Adelian kanssa että menemme lasten kanssa kuuntelemaan suomenkielisiä joululauluja seurakuntatalolla. 
Fuengirolasta en päässytkään vielä suoraan kotiin illalla, vaan hain miehen töistä klo 20 ja mentiin vielä syömään pizzat hänen kaverinsa juuri avaamaan pizzeriaan. Kotiin päästiinkin siis varmaan vasta joskus klo 22 jälkeen.. 
Keksiviikkona aloitin aamuni paistamalla aamupalaksi joulutorttuja ja nautin ne glögin kera. Luulinkin saavani nauttia ne rauhassa esikoisen vielä nukkuessa, mutta en kerennyt kuin yhden haukkaisun tortusta ottamaan kuin esikoinen heräsi. Neidillä olikin mitä muikein ilme kasvoillaan kun näki mitä mamman lautasella oikein olikaan… 
Oltiin sovittu ruokailu anoppilassa, joten mun ei tarvinnutkaan miettiä ruuanlaittoa. Kävin hoitamassa muutamat asiat San Pedron keskustassa ja suuntasin sitten sinne anoppilaan syömään. Myöhemmin kotiin palatessa kävinkin vielä naapurissamme moikkaamassa mun ”espanjamummuani” ja sitten loppupäiväksi kotiin sohvalle makoilemaan. Ilta menikin siinä enemmän ja vähemmän supistusten kanssa tuskaillessa.

Torstaina aamupalan jälkeen lähdettiinkin käymään markkinoilla. Enkä ollut muuten käynyt markkinoilla sitten vuosiin, voipi olla että ainakin kolmisen vuotta on päässyt vierähtämään viime kerrasta. Matkaan tarttui iso kassillinen hedelmiä ja vihanneksia, sekä yksi hiusdonitsi. 
Päätin laittaa miehelle lounaaksi ihan vaan jotakin mitä kotoa löytyisi. Niinpä minä ja tyttö söimme toissapäiväiset lasagnenloput ja miehelle paistoin siipiä texas petellä. Oikeen gourmet lounas siis. 😀 
Illalla mulla olikin tiedossa yhdet pikkujoulut Fuengirolassa 14 naisen kesken. Aika kansainväliset sellaiset, meinaan porukkaa oli niin Suomesta, Espanjasta kuin parista muustakin maasta. Nämä pikkujoulut järjesti ihana Elina , kiitos siis kun jaksoit koota kaikki kasaan ja järkätä tälläisen illan. Kotona olin joskus klo 1 maissa. Oli hauska ilta, toivottavasti otetaan joskus uusiksi sitten kun mulla ei ole enää tätä isoa masua viemässä voimia. 😉

Perjantaina mä olin todella väsynyt, ihan kuin olisi ollut krapula vaikken tietenkään mitään kokista vahvempaa juonutkaan. En oikeestaan tehnyt yhtään mitään mainitsemisen arvoista koko päivänä. Suomessahan oli itsenäisyyspäivä ja täälläkin oli pyhä koska perustuslainpäivä (Día de la Constitución), joten myös mieheni oli kotona. Maattiin koko päivä sohvalla herkutellen ja telkkaria tuijotellen. Tälläinen päivä kyllä tuli kieltämättä tarpeeseen!

Lauantaina väsymys jatkui. Mun ”espanjamummu” asuu aivan meidän naapurissa, joten laitoin hänelle viestiä aamulla josko hän oli tekemässä jotakin ruokaa ja jos siitä minulle ja taaperollekkin annokset riittäisi. Mies oli koko päivän jollain motocross reissulla San Roquessa. Niinpä me neidin kanssa käytiin siis naapurissa syömässä mahat täyteen paellaa ja tultiin takaisin kotiin hieman virkeempinä. Myöhemmin miehen serkku tuli vielä meille kun halusi nähdä tyttöä ja mä käytin tuo ajan hyväks ja siivosin koko kämpän, kun kerran oli taaperolle viihdyttäjä. Siinäpä meidän hurja lauantai siis. Ainiin ja lauantaina tuli tasan 37+0 täyteen ja alkoikin siis 38. raskausviikko.

Sunnuntaina eli tänään mies lähtikin jo aikasin taas, sillä hänellä oli jotkut motocross kisat San Roquessa. Me lähdettiinkin neidin kanssa lentokentälle hakemaan mun vanhempia ja mun veljeä, kun olivat olleet reissussa. Nyt saakin vauva syntyä kunhan vaan viitsii, kun on mummu ja pappa on takaisin ja neidille lapsenvahdit. 😉 Loppupäivä vietettiinkin sitten vanhempieni luona. Neiti on todella kova pappansa perään ja touhusikin koko päivän aivan innoissaan hänen kanssaan ja minä sain levätä vähän.

Sunnuntai-illan upea taivas.

Kaikenkaikkiaan aika normiviikko, tosin että perjantai oli pyhä ja tänään sunnuntaina on myös pyhä joten vapaapäivä siirtyy huomiselle. Huomenna mennäänkin koko perhe Idan luokse Fuengirolaan leipomaan jouluherkkuja ja syömään.

Oikein hyvää sunnuntai-iltaa kaikille ja huomenna alkavaa uutta viikkoa!

2 kommenttia

  1. Nerea kirjoitti:

    Siis etkö käy missään töissä?

  2. Karla K. kirjoitti:

    En tällä hetkellä tietenkään kun pieni vauva kotona. 🙂 tarkoitus on mennä töihin kun kuopus täyttää vuoden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *