Hae
Karla Kivimäki

Viikko synnytyksestä – rehelliset kuvat ja kuulumiset

Eilen maanantaina tuli tasan viikko kuluneeksi synnytyksestä. Sairaalassa olin vielä aika turvoksissa, mikä tietty normaalia varsinkin sektion jälkeen kun nelisen päivää siellä sairaalassa tuli lähinnä vain maattua. Nyt on kuitenkin turvotus laskenut onneksi aika hyvin, varsinkin kasvoista huomaan että alan taas näyttää vihdoin itseltäni. 
Tasan viikon ikäinen Noel
Kiloja mulla kertyi sellaiset 20kg suurinpiirtein, mikä oli kyllä reippaasti enemmän kuin mitä esikoisesta aikanaan. En ole käynyt puntarilla vielä, mutta ei toisaalta mulla ole kiirettäkään. Vatsani pömpöttää vielä ihan reilusti, mikä on täysin luonnollista. Uskon kuitenkin, että ennen kesää olen jo suurinpiirtein omissa mitoissani. Nyt tietty kun ääneen tuon sanon niin varmaan käy päinvastoin, haha. Noo, viimeksi ainakin imetys kulutti kyllä hyvin ja palauduin aika huomaamattomasti omiin mittoihini. 
Ei minulla sinänsä edes mikään kiire ole, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei minua kiinnosta. Kyllä minä haluan palautua omiin mittoihini ja olla tas ”minä”. En kuitenkaan stressaa asiasta liikaa. 
Liikuntaa minulla on kyllä jo kova ikävä, enkä malttaisi odottaa että pääsisi jo aloittamaan kävelylenkit ja myöhemmin myös hieman jotain lihaskunto harjoittelua. Ja patikoimaan kun pääsisi, ai että se vasta onkin niin kropalle kun mielellekkin sellaista lääkettä että. Täällä päin kun patikointi mahdollisuudet ovat niin huikeat! 

Rehellistä arkea – imuri levällään ja superlämmin pehmoyökkäri päällä koska meidän koti on kuin jääkaappi.
Viimepostauksessa kerkesin jo sanomaan ettei kauheasti mustasukkaisuutta ole taaperossa havaittavissa… No, perun sanani. Nyt on. Edelleen vauvan kanssa neiti on oikein ihana, halailee ja pussailee, mutta meidän vanhempien kanssa taapero onkin ollut sitten melkoinen. Kärsivällisyyttä ja pinnaa on hieman kiristetty täällä päässä. Pitää kuitenkin yrittää ymmärtää toista, sillä onhan tämä hänelle iso muutos. Vauva on jatkanut helppoa linjaa ja nukkunut ja syönyt hyvin. Ei mitään kitinöitä taikka yöhuutoja. 
Taapero saikin eilen loppiaisena eli täällä tunnettuna kuninkaiden päivänä (el día de Los Reyes) isänsä puolen isovanhemmiltaan oman pikkukeittiön lahjaksi ja onkin viihtynyt onneksi sen parissa hyvin. Toki neiti on välillä määrännyt äitin taikka papin kokkaushetkiin mukaan. Ollaan yritetty antaa mahdollisimman paljon humiota taaperolle ja ottaa hänet mukaan esimerkiksi vauvan vaipanvaihto hetkiin apulaiseksi.
Lahjat oli tuo pyörä ja minikeittiö (ja sukuilaisilta muutama muu lahja erikseen). Tuo kuusi on muuten aivan kamala. Onneksi se hajosi tänään ja voidaan heittää se hyvällä omalla tunnolla menemään. Josko ensi jouluna joku hieman kauniimpi tapaus?
Sektiosta olen toipunut jo ihan hyvin, olen jaksanut parina päivänä olla jo liikenteessäkin. Sunnuntaina käytiin katsomassa kuninkaiden päivää edeltävä kulkue eli Cabalgata de Reyes jossa kulkueessa on vaikka mitä hahmoja, tanssijoita ja kärryjä joista lapset heittävät karkkia katsojille. Täytyy kyllä myöntää että lopussa rupesi jo tuntumaan haavassa ja selässä tuo kylillä tallustelu. 
Eilen aamusta avattiin ensin täällä kotona lahjat ja sitten perinteisesti suunnattiin anoppilaan lahjoja avaamaan, juomaan kuumaa suklaata ja syömään Roscón de Reyes leivonnaista, joka on tyypillinen kuninkaiden päivän leivonnainen. Maistuu ihan laskiaspullalle! Sen jälkeen vielä miehen mummulaan avaamaan lisää lahjoja, jonka jälkeen suunnattiin vielä syömään. 

Tänään yritettiin käydä rekisterömässä poitsu kaupungintalolla mutta eipä tietenkään ollut tarvittava henkilö paikalla. Tyypillistä. No, huomenna soitetaan ensin ja jos tuo henkilö on paikalla niin koitetaan mennä uudestaan. Olisi tärkeää saada lapsi rekisteröityä syntyneeksi jotta voitaisiin jatkaa muiden asioiden hoitoa. Täällä Espanjassa kun kaikki pitää tehdä itse ja kiikuttaa papereita virastosta toiseen, mun lempipuuhaa…not! 
Nyt siis iltapala hommiin ja nukkuman jotta saadaan aamulla itsemme sängystä ylös, tänään meinaan nukuttiinkin hieman pommiin. Buenas noches.

4 kommenttia

 1. Emilia kirjoitti:

  Voi kuinka suloisen näköinen Noel on! Ihana mix tesitä molemmista:)
  Tuo papereiden paikasta toiseen kuljettaminen kuulostaa niin tutulta. Minä väänsin listan kaikista tahoista minne synnytyksen jälkeen pitää soittaa tai varata aikaa. Täällä onneksi nykyään nuo kaupungintalo asiat hoidetaan ajan varauksen kautta, ettei sinne tarvitse mennä turhaan, taikka odotella liian kauaa. Ennen siellä saattoi vierähtää parikin tuntia jos porukkaa oli paljon jonottamassa.. Onko teidän lapsilla muuten tupla kansalaisuus?

 2. Karla K. kirjoitti:

  Joo ja omaan silmääni on myös kyllä niin siskonsa näköinen tapaus! 🙂
  Joo, tänään taas käytiin uudestaan kaupungintalolla eikä vieläkään saatu lasta rekisteröityä vaikka tarvittava henkilö oli paikalla. Huoh.
  Teilläkin ihan pian vauva sylissä, voi että! Kävinkin kurkkaamassa sun uusimman postauksen, näköjään samat vaunut teillä kun meilläkin. 🙂 Tosin meidän pitäisi myydä pois nyt Stokket ja tilalle olisi tarkoitus hankkia Bugaboo donkeyt kun tuplia tarvitsemme nyt.
  Lapsillamme ei vielä ole kaksoiskansalaisuutta, tällä hetkellä siis vain Espanjan kansalaisuus. En ole vaan saanut aikaiseksi tehdä sitä vaikka se on hyvin simppeli homma! Nyt aion kyllä hoitaa sen piakkoin molemmille.

 3. elina kirjoitti:

  Haha täällä ne on kyllä vääntäny noi sanat kaikessa uusiksi. Meillä ”rosca de Reyes” tykkäätkö sä täkäläisistä leivonnaisista? Tarkoitan juuri tän roscon ja roscan tapaisia? Musta ne vaan maistuu mössöltä ja sokerilta ?

 4. Karla K. kirjoitti:

  Joo se on jännä kuinka on niin erilaisia sanoja monet vaikka kuitenkin sama kieli! Mun vanhemmat oli just Meksikossa viimekuussa ja kertoivat että siellä monet sanat oli eri kuin täällä, samoin oli esimerkiksi Argentiinassa kun siellä kävin 3 vuotta sitten.
  Täytyy sanoa että rosconista tykkään koska se maistuu mun mielestä aika samalla kun laskiaispulla, mutta suurimmasta osasta täkäläisistä leivonnaista en niin välitä juuirkin tuon takia kun maistuu aivan liian sokerille ja mössölle! Suomalaiset leivonnaiset voittaa espanjalaiset mennen tullen. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *